متا: در این مقاله با انواع چراغ های سنسوردار آشنا میشویم تا بتوانیم از هر یک از این محصولات در مکان مناسبی استفاده کنیم.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی، محصولات جدید و کارآمدی به بازار عرضه شدهاند که با بهرهمندی از آنها میتوان بسیاری از کارها را در بازه کوتاهتر و با کیفیت بیشتری انجام داد. از محصولات جدیدی که به تازگی به بازار عرضه شده و طرفداران بسیاری دارد، چراغ های سنسوردار است. این چراغ ها در طیف گستردهای و با قیمتهای متفاوتی وجود دارند که این امکان برای همه فراهم شده تا بتوانند با توجه به نیاز خود نسبت به خرید آن اقدام کنند. در ادامه این مقاله قصد داریم انواع چراغ های سنسوردار را مورد بررسی قرار دهیم تا با کاربرد هریک بیشتر آشنا شویم.

چراغ سنسوردار چیست؟
چراغ سنسوردار محصولی است که به منظور کنترل روشنایی در محیطهایی که نیاز به استفاده دائم از لامپ نباشد، از آن بهره گرفته میشود. این چراغ ها در برابر حرکت حساس هستند و با حرکت هر جسمی روشن میشوند. در بسیاری از موارد از چراغ های سنسوردار در پارکینگها، راه پلهها و راهروها استفاده میشود.
شیوه عملکرد چراغ های سنسوردار
چراغ های سنسوردار توسط امواج مادون قرمز در برابر حرکت و حرارت حساسیت نشان میدهند که به همین دلیل تا زمانی که هر شخص در محدوده دید چراغ قرار داشته باشد، حرکت او باعث به وجود آمدن جریان برق در مدار شده و تولید نور در محیط به این صورت امکان پذیر میشود. پس از این که فرد از محدوده چراغ خارج شود، زمان تایمر چراغ به پایان میرسد و جریان برق قطع خواهد شد. با توجه به اینکه در چراغ های سنسوردار امکان تنظیم شدت نور و زمان روشنایی وجود دارد، استفاده از این محصول روزبه روز درحال افزایش است.
تنظیم حساسیت چراغ های سنسوردار راه پله
در بسیاری از مدلهای چراغ های سنسوردار سه ولوم قرار دارد که با استفاده از آنها میتوان نسبت به تنظیم حساسیت چراغ های سنسوردار اقدام کرد.
Time: این ولوم به منظور تنظیم زمان مورد استفاده قرار میگیرد و با استفاده از آن میتوان مدت زمانی که چراغ باید روشن باشد را تنظیم کرد تا پس از این بازه چراغ خاموش شود.
Lux: ولومی است که حساسیت نوری سنسور را بر عهده دارد و در صورتی که در جهت منفی چرخانده شود، تنها در شب روشن خواهد بود و در روز اصلا روشن نمیشود.
Sens: این ولوم، ولوم حساسیت عبور اجسام است و در صورتی که ولوم آن را روی زیاد قرار گیرد، در صورت عبور کوچکترین جسمی سنسور روشن خواهد شد.
انواع چراغ های سنسوردار راه پله
سنسورهای حرکتی راه پله در انواع گوناگونی در بازار عرضه شده اند که از جمله آنها میتوان به مدلهای زیر اشاره کرد:
سنسور حرکتی 360 درجه سقفی
سنسور حرکتی 360 درجه سقفی به صورت دایرهای است و در زاویه 360 درجه حرکت میکند. این نوع سنسور در سقف و اغلب پس از درب ورودی نصب میشود تا زمانی که شخص از در وارد شد، عمل کند و چراغها روشن شوند. سنسور حرکتی 360 درجه محصولی است که در راه پله ها و پارکینگها کاربرد بیشتری دارد و برد سنسور آن 2/5 متر تا 12 متر است.
سنسور حرکتی 140 درجه توکار
سنسور 140 درجه به شکل مربعی بوده و تنها در حالت افقی میدان دید 140 درجه دارد. این سنسور در قوطی کلید و پریزها قرار میگیرد و با توجه به ساختاری که دارد از آن در راهروها استفاده میشود تا زمان ورود افراد لامپ ها روشن شوند. برد سنسور حرکتی 140 درجه 2/5 تا 10 متر است و به همین علت به خوبی پاسخگوی کاربران خواهد بود.
سنسور حرکتی 180 درجه دیواری
سنسور حرکتی 180 درجه دیواری سنسوری با محدوده دید 180 درجه است. این سنسور در محوطههای باز مورد استفاده قرار میگیرد و دید آن در مقایسه با بقیه سنسورها قویتر بوده و دید آن تا 20 متر است.
سنسور و لامپ سرخود
این سنسور از لامپ سقفی سر خود برخوردار است و سنسور قرار گرفته در آن از نوع 360 بوده که از با توجه به نوع کاربری از آن در راه پله ها استفاده میشود.
سنسور 360 درجه توکار سقفی
این سنسور به عنوان جایگزین هالوژن در زیر سقف مورد استفاده قرار میگیرد و با توجه به نور مناسبی که دارد، از آن بسیار بهره گرفته میشود.
سخن آخر
در این مقاله با انواع چراغ های سنسوردار و کاربردی که هریک از این محصولات دارند، آشنا شدیم تا با توجه به تنوعی که این محصول دارد، بتوانیم از نوع مناسب آن در مکان مورد نظرمان استفاده کنیم. بهرهمندی از این چراغ در تمامی ساختمانها آسایش و راحتی را برای تمام اعضا به همراه میآورد که همین امر باعث شده تا چراغ های سنسوردار به یکی از محبوبترین محصولات الکتریکی تبدیل شوند. استفاده از چراغ های سنسوردار کاهش هزینهها و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی را به همراه دارد.